In 2020 bouwen we weer!!

Wie zijn wij?

Buren Binnenpad is vooral een hele gezellige bouwgroep, die als sinds 1993 bouwt! In januari komen we vaak al bij elkaar (nieuwjaarsborrel) bij onze hoofdponsor Grandcafé Fanfare om te brainstormen over het onderwerp. Onder het genot van ontstaan wilde ideeën, bijzondere onderwerpen en prachtige ontwerpen. En die avond wordt dan ook vaak onze gondel geboren! 
 
Buren Binnenpad heeft heel wat mooie prijzen in ontvangst mogen nemen, waarbij de derde en vierde plaats favoriet werd in de loop der jaren. Ooit mochten wij de felbegeerde wisseltrofee in ontvangst nemen. Ons hoogtepunt was in het jaar 2015 met de gondel ‘De Baggerkoning’. Een kroon op onze ideeën én werk!
 
De groep bestaat uit zo’n tien bouwers en starten in mei om ons vlot weer representabel te maken. Elke week komen we bij elkaar op de Skoelhof in d’ Olde Skure van Jan de Palingboer en worden de ideeën uitgewerkt tot een plan om aan de slag te kunnen. Er wordt elke week veel geboomd en bijgeschaafd om uiteindelijk tot een resultaat te komen, waar we allemaal blij mee zijn. Het blijft natuurlijk geven en nemen. 
 
De bouwers zijn van diverse pluimage; zo beschikken we over een timmerman, een electriciën, een financiële man, leiders, creatieve geesten, handige jongens maar vooral harde werkers. Er loopt zelfs een art director rond! Gezelligheid voert de boventoon bij Buren Binnenpad, dus een glaasje op zijn tijd hoort er zeker bij ons bij. Ook heeft het gondelbouwen de saamhorigheid in onze buurt zeker versterkt. Daarnaast blijf je ook een beetje bij met de dorpsroddels.   
 
Naast onze hoofdsponsor – Grandcafé Fanfare – kennen we vele sponsoren van groot tot klein. Wij lobbyen elk jaar op onze Buurtbarbecue of onze buren een bijdrage willen doneren aan onze gondel. Daarnaast gaan we ook ‘t pad nog even op om bij ieder huis even aan te bellen. Zo halen we elk jaar een prachtig bedrag op, die we in zijn geheel investeren in de gondel van dat jaar. Langs deze weg willen we dan ook al onze sponsoren bedanken voor hun jaarlijkse giften! 
 
Gondelbouwen is voor ons een prachtige traditie, die wij heel graag in ere willen houden met onze buurt. Wie mee wil bouwen, kan aanschuiven. Wie een kijkje wil komen nemen, is welkom op de donderdagavond vanaf 19.00 uur. 
 
Wij bouwen gondel! 
 
Groeten van Buren Binnenpad (kerk tot langesteeg)